Gimnastica prenatala si postnatala

Prin gimnastica prenatala circulatia sangelui este imbunatatita, copilasul primind astfel mai mult oxigen si substante nutritive. Exercitiile gimnasticii prenatale previn/combat durerile de spate, intaresc musculatura, cresc mobilitatea articulara, diminueaza durerile nasterii, previn aparitia edemurilor, a constipatiei si mentin o atitudine pozitiva a viitoarei mamici.

Gimnastica dupa nastere poate incepe la 2 – 4 saptamani dupa o nastere normala si la 6 saptamani dupa operatia de cezariana. Prin exercitiile specifice gimnasticii postnatale se va intari tonusul muscular afectat de sarcina, se vor ameliorarea durerile de spate cauzate de sarcina si de purtarea in brate a copilului si se va accelera metabolismul . Acestea ajuta foarte mult la reducerea depresiei instalata dupa nastere.

Pilates pentru gravide

Foarte recomandate in timpul sarcinii, sunt exercitiile Pilates. Acestea presupun exercitii fizice usoare, cu impact redus asupra organismului ce intaresc corpul si il ajuta sa fie mai flexibil, pregatindu-l pentru viitoarea nastere.

Exercitiile Pilates ajuta la imbunatatirea tonusului muscular si a circulatiei sanguine, intretin si imbunatatesc starea muschilor abdominali si ai celor ai bazinului pelvin.

Recuperare dupa cezariana

Recuperarea dupa cezariana prezinta o provocare pentru proaspetele mamici.

Beneficiile exercitiilor fizice recuperatorii dupa operatia de cezariana constau in: intarirea musculaturii din regiunea abdominala, imbunatatirea starii de spirit, recuperarea si refacerea mai usoara dupa nastere, revenirea mai rapida la forma fizica dinaintea sarcinii, cresterea energiei mamei pentru a face fata nevoilor bebelusului, reducerea considerabila a stresului si ameliorarea depresiei.

Masaj prenatal

Masajul prenatal raspunde nevoilor femeii insarcinate si schimbarilor care se produc in organismul acesteia. Marea majoritate a gravidelor resimt acut oboseala, durerile de spate, de umeri, cap, picioare umflate, retentie de apa dar si stari emotionale schimbatoare.

Prin masajul special efectuat gravidei se reduce anxietatea, se diminueaza durerea de spate si de picioare, se imbunatateste somnul, se reduce starea de balonare, se favorizeaza eliminarea toxinelor si se stimuleaza circulatia sanguina si implicit pe cea a bebelusului.

Drenaj limfatic

Drenajul limfatic manual realizat la femeia gravida ajuta la prevenirea umflarii picioarelor, bratelor si fetei. Prin acesta, intreg corpul se relaxeaza si somnul este imbunatatit.

Drenajul limfatic ajuta la circulatia sangelui si a limfei care este suprasolicitata in perioada sarcinii, imbunatateste elasticitatea, consistenta si mobilitatea pielii.

Intrebari Frecvente

Este indicat ca masajul sa inceapa dupa saptamana a 16-a de sarcina, iar gimnastica prenatala inca din primele saptamani de sarcina, cu acordul medicului curant. Este foarte important sa apelati la un specialist kinetoterapeut care sa stie cum sa sa ocoleasca punctele de presare care pot activa contractia muschilor pelvieni, inclusiv cei ai uterului.

Poti incepe sa faci miscare imediat dupa nastere, in masura in care respecti cateva reguli si conditii, iar efortul nu este unul intens.

In cazul unei nasteri cu cezariana exercitiul fizic este interzis in primele 6 saptamani dupa operatia de cezariana.

Ei Va Pot Ajuta

Echipa noastra de specialisti in gimnastica gravidei, masajul prenatal/postnatal, te vor sustine in procesul important de a fi parinte. Va stam la dispozitie cu programe speciale, variate si personalizate de pentru viitoarele sau proaspetele mamici.