Terapie manuala ortopedica

Terapia manuala ortopedica este realizata in cabinetul nostru de catre Fizesi Corina, terapeut cu o experienta de peste 12 ani si fondatoarea Biosenses Healthcare Center. Aceasta urmeaza cursurile OMTRO (Terapie Manuala Ortopedica), recunoscute pe plan mondial, pentru a aduce in cabinet cele mai bune si performante tehnici de tratament prin Terapia Manuala Ortopedica.

Terapia manuala ortopedica este o ramura specifica a fizioterapiei, prin care problemele aparute la nivel neuro-musculo-scheletal isi gasesc rezolvarea. Aceasta se bazeaza pe observatie clinica si tratamente ce includ tehnici manuale si exercitii terapeutice.

O sedinta de terapie manuala ortopedica presupune:

  1. Anamneza;
  2. Evaluare neuro-musculo-scheletala si testare medicala;
  3. Prima interventie in tratarea disfunctionalitatii neuro-musculo-scheletala.

Recuperare cranio-temporo-mandibulara

Recuperarea cranio-temporo-mandibulara – articulatia temporo-mandibulara este una dintre cele mai complexe articulatii din corp, fiind folosita ori de cate ori se realizeaza o miscare la nivelul gurii. Deoarece este solicitata aproape in permanenta, poate dezvolta disfunctii cauzate de o varietate de factori precum: ocluzie defectuoasa, traumatisme la nivelul fetei, mestecarea alimentelor cu preponderenta pe una din parti, scrasnitul involuntar al dintilor, boli precum osteoartrita sau artrita reumatica. Durerile se manifesta sub forma de migrene, ameteli, tinnitus (tiuit in urechi), senzatie de ureche infundata, blocarea maxilarului atunci cand gura este deschisa/ inchisa sau inflamatie la nivelul unei parti a fetei.

Tratamentul disfunctiilor articulatiei temporo-mandibulare consta in realizarea unor sedinte de TERAPIE MANUALA ORTOPEDICA si FIZIOTERAPIE.

Masaj terapeutic

Masajul terapeutic este indicat in diverse probleme de sanatate si e impartit pe o serie de discipline, precum: drenajul limfatic, terapia neuromusculara, terapia cranio-sacrala, masajul ortopedic, masajul decontractant, masajul tonifiant.

Printre multiplele beneficii ale masajului terapeutic amintim: relaxarea muschiilor suprasolicitati, reducerea crampelor si spasmelor musculare, stimularea fluxului limfatic, calmarea durerilor cauzate de migrene, eliminarea toxinelor din organism, cresterea imunitatii, reducerea aderentelor post-chirurgicale, imbunatatirea calitatii somnului.

Kinetoterapie

Kinetoterapia este o sectiune importanta in programul de recuperare medicala si este utila in recuperarea afectiunilor locomotorii, in tratarea unor afectiuni ale organelor interne, boli respiratorii, metabolice, cardiovasculare si digestive.

In cabinetul nostru veti putea beneficia de kinetoterapie pentru copii ( kinetoterapie pediatrica, neuroreabilitare) cat si pentru adulti.

Kinetoterapie tridimensionala Schroth

Kinetoterapia tridimensionala Schroth este indicata pentru tratarea scoliozei, modificari ale coloanei vertebrale cauzate de procese degenerative sau in atitudini postural disfunctionale. Prin aceasta terapie se reduce gradul de scolioza, se dezvolta senzatia de a sta postural corect, se amelioreaza durerea, creste capacitatea cardio-pulmonara, se imbunatateste starea psihica a pacientului.

Aceasta poate fi aplicata atat la copii (cu posibilitate de vindecare) cat si la adulti( cu sanse mari de ameliorare si stagnare a evolutiei disfunctiei prezentate de pacient).

Kinesio Taping

Kinesio Tapingul este tehnica de recuperare ce presupune aplicarea pe muschi a benzilor kinesiologice pentru a reduce durerea si inflamatiile, pentru a relaxa muschii suprasolicitati, si pentru a sustine muschii in miscare.

Se adreseaza celor ce sufera de anomalii functionale la nivel muscular, articular si/sau ligamentar.

Streching terapeutic

Exercitiile de streching terapeutic ajuta la mentinerea tonusului muscular si la imbunatatirea activitatilor zilnice. Acestea imbunatatesc mobilitatea si flexibilitatea, stimuleaza circulatia sangelui, ajuta la relaxarea musculaturii ,imbunatatesc functia arteriala, reduc riscul de accidentare la nivelul articulatiilor, muschilor si tendoanelor, reduc durerea musculara dupa efort.

Masaj medical Japonez

Masajul medical Japonez ( Masaj Yumeiho) te scapa de durerile de spate, de migrene si de efectele neplacute ale stresului .

Se recomanda in cazuri de : migrene, cifoze, hiperlordoze, scolioze, dureri de spate, insomnii, anxietate, agitatie, tensiuni musculare dureroase, oboseala cronica psihica si fizica.

Masaj deep tissue

Masajul deep tissue este un tip de masaj prin care se doreste a detensiona si a reda mobilitatea intregul corp prin actionarea tesuturilor profunde, de-a lungul si contra fibrelor musculare, fasciilor si tendoanelor.

Se recomanda pentru zonele extrem de tensionate si contractate, precum spatele, umerii si gatul.
Prin efectuarea sedintelor de masaj deep tissue veti detensiona si relaxa musculatura, se va stimula sistemul imunitar si vor fi eliminate stresul si oboseala.

Masaj sportiv

Masajul sportiv se adreseaza in special persoanelor care realizazeaza in mod regulat miscare, un efort sustinut.

Cu ajutorul acestuia se accelereaza recuperarea de dupa antrenamentele grele, se imbunatateste circulatia sangelui si a limfei, permite tratarea unor accidentari usoare, imbunatateste libertatea de miscare a articulatiilor si elimina spasmele musculare.

Masaj drenaj limfatic

Prin masajul de drenaj limfatic se stimuleaza reactia sistemului imunitar pentru inlaturarea oricaror infectii sau prevenirea imbolnavirii cauzate de virusi, bacterii, se accelereaza viteza de circulatie a limfei, ceea ce sporeste viteza de curatare a toxinelor din corp.

In urma masajului limfatic organismul se relaxeaza profund. E recomandat de asemenea dupa majoritatea interventiilor chirurgicale pentru a grabi refacerea tesuturilor.

Fitness terapeutic

Fitness-ul terapeutic se adreseaza persoanelor sedentare, cu un program plin, care nu isi pot face loc in program pentru miscare.

Acesta presupune miscari ample, usoare dar complexe, care antreneaza atat partea fizica cat si pe cea mentala.

Intrebari Frecvente

Prin terapie manuala ortopedica se trateaza aproape orice tip de problemele musculo-scheletice doar cu ajutorul mainilor kinetoterapeutului. Timpul de tratament este mult mai scurt si are ca scop recuperarea completa a disfuntiei, evitand posibile recidive.

Se recomanda cu succes in afectiuni musculare, probleme articulare sau afectiuni ale tesuturilor moi care va afectează miscarea, postura sau va provoaca durere.

Terapia Schroth este cea mai eficienta metoda de tratament a scoliozei. Aceasta are ca obiectiv principal reducerea gradului de scolioza prin incetinirea sau stoparea progresarii acestuia .
Se recomanda in:
– tratamentul clasic al scoliozelor;
– Boala Scheuermann;
– Atitudini posturale disfunctionale;
– Atitudini vicioase de statica vertebrala precum scolioza, hipercifoza, hiperlordoza

Ei Va Pot Ajuta

Recuperarea medicala cunoaste la noi in cabinet o imbinare intre tehnica clasica si cea moderna, interventii personalizate, flexibile in care rabdarea si respectul fata de pacient ocupa un plan principal.

Echipa noastra este formata din kinetoterapeuti specializati care folosesc tehnici si metode inovatoare, orientate spre rezultat, in functie de fiecare pacient in parte.