Sedinte Masaj Anticelulitic Cluj

Celulita este considerat dusmanul numarul 1 al femeilor. Celulita este o afectiune care confera pielii un aspect inestetic, numit „coaja de portocala”. Aparitia ei poate fi datorata arderilor defectuoase in tesuturi sau circulatiei proaste a sangelui. Cauzele prezentei celulitei poti considerati factorii genetici, alimentari sau hormonali. Proasta funcţionare a ficatului, rinichilor, o alimentatie neratională, putine lichide, lipsa de miscare pot cauza de asemenea aparitia celulitei.

Masajul anti­celulita este una din cele mai bune solutii de a scapa de toxine si de grasimea in exces acumulate pe diferite suprafete ale corpului, cele pe care noi le vedem sub forma de „coji de portocala”. Pentru a se observa rezultate, este necesar de un numar de cateva sedinte de masaj anticelulitic stabilit de catre terapeut in functie de gradul de celulita al pacientului si de alte caracteristici fiziologice al acestuia. In mod obisnuit, tratamentul prin masaj anticelulitic este o metoda foarte eficienta rezultatul fiind rapid si vizibil dupa numai 4­5 sedinte.

Acest tip de masaj se efectueaza local, in zonele afectate de celulita. Zonele corpului unde intalnim de obicei celulita sunt: soldurile, fesele, abdomenul, picioarele sau bratele. Masajului anti­celulitic este completat de creme profesionale care se folosesc in timpul tratamentului si care trebuie sa aiba atat un rol de hidratare cat si un usoar efect termic, de incalzire a zonei unde se efectueaza masajul. Este preferabil ca masajul sa se asocieze cu alte tratamente eficiente in eliminarea celulitei, asa cum sunt electrostimularea sau impachetarile. Se recomanda combinarea lui si cu exercitii de forta si cardio.

Terapeutul va alterna viteza miscarilor efectuate de la o presiune superficiala, la miscari intense si la miscari cu efect relaxant. El va actiona asupra zonei afectate in principal cu mainile, in sesiuni repetate, astfel incat sa reduca treptat aspectul de coaja de portocala.

Daca intentionam sa scapam de celulita trebuie să ducem o lupta pe termen lung. Aliatii vor fi alimentatia sanatoasa, sportul, impachetarile dar si masajul. Sedintele de masaj anticelulitic combinate cu un regim disociat duc la eliminarea toxinelor din tesuturi. Intrucat masajul anticelulitic ajuta la eliminarea toxinelor dintre tesuturi, iar una dintre cauzele celulitei este acumularea excesiva de toxine, se poate preveni cu ajutorul sau formarea pe viitor a acesteia.

Scopul masajului anticelulitic este acela de a remodela partea din corp afectata de celulita si de a o indeparta intr­o proportie cat mai mare. Femeile care au efectuat sedinte de masaj au putut constata o imbunatatire a digestiei, disparitia balonarii sau intarirea musculaturii. Masajul anti­celulita influenteaza benefic organismului si asta in mare masura pentru ca actiunea este una manuala si directa asupra straturilor superficiale ale corpului, masajul efectuat stimuland elasticitatea pielii si activand circulatia sangelui. Ceea ce trebuie luat in calcul este faptul ca masajul anticelulitic este un masaj uneori chiar dureros. De aceea masajul anticelulitic trebuie efectuat foarte atent, asa incat sa nu produca vanatai.
De ce doare acest masaj? Deoarece celulita este o boala a pielii care ea insasi doare. Efectele pozitive ale masajului anticelulitic sunt multiple: se elimina apa retinuta in tesuturi, ajuta la scaderea in greutate, se amelioreaza elasticitatea si tonusului pielii.

In centrul Biosenses beneficiati de sedinte de masaj anticelulitic cu disconfort redus si efecte vizibile imediat . In plus, sedintele de masaj anticelulitic sunt realizate de persoane specializate si calificate in masaj: fiziokinetoterapeuti sau kinetoterapeuti.

Masajul anticelulitic este contraindicat in cazul varicelor pronuntate. In perioada menstruatiei sedintele de masaj anticelulitic se pot face dar la o intensitate medie. Perioada de intrerupere se poate prelungi atat timp cat fluxul menstruatiei este abundent.